Головна Пошук

Стільниковий мед

Стільниковий мед

Стільники — природна гігієнічна упаковка для меду, а також найлегша тара — має вагу трохи більше, ніж 100 г, але втримує в собі 4,5 кг меду! (таку кількість можна вмістити в трилітрову банку).

Мед, що зберігається у стільниках, порівняно з відкачаним медом, біологічно активніший. Крім того «упаковку», тобто стільники можна їсти, бо бджолиний віск містить корисні речовини, вітаміни, багато провітаміну А, природні антибіотики, прополіс. Віск, потрапивши у шлунок і кишки, діє як природний адсорбент і зв'язує токсичні продукти, сприяє їх виведенню з організму. Жування воску зміцнює, очищає та дезінфікує ясна і зуби. Стільниковий мед сприяє заселенню кишок корисними для травлення бактеріями. Народна медицина вважає, що при частому жуванні стільникового меду виробляється імунітет до захворювань дихальних шляхів.

Мед у стільниках не кристалізується протягом року. Хто полюбляє рідкий мед, може захиститися від підробок, купуючи стільниковий мед. Стільник буває як світлого, так і темного кольору, мед у ньому — запечатаний восковими кришечками.

Стільниковий мед радять вживати після їжі шматочками, що вміщуються у чайній ложці. Жувати треба якнайдовше (10 хвилин), щоб забезпечити лікувальний вплив. Не запивати водою!